Ültetvényeink

Szerelmi Dűlő

Kövérszőlő parcellánk közvetlenül borházunk felett található. Első bora egy késői szüret lett 2015-ben, aminek a Dóra Bora nevet adtuk legfiatalabb családtagunk tiszteletére.

Mestervölgy

Mestervölgy

1968-ban telepített és 2006-ban felújított ültetvény déli fekvésben. Ez az ültetvény egy hagyományos családi birtok, melyet eredetileg a nagyszülők telepítettek.
A borvidék legmagasabb termőhelye, ezért ebben a mikroklímában átlagos években csak a száraz kategóriájú borokat lehet készíteni. 200-230 gr-os mustfokokat tud.
A tőke darabszámának 20%-a hárslevelű, ezért ezzel az aránnyal ebből a dűlőből egy sajátságos karakterű bort tudunk készíteni.

Aszús évjáratokban rendkívüli jó minőségű aszút terem (egészséges, szép, zsíros, magas cukorfokkal).

Mogyorós

Mogyorós

Tiszta Hárslevelű ültetvény. 2009-ben ezt az ültetvényünket a nagy tőkehiány miatt és a túl széles sortávolság miatt kivágtuk, melyet 2010-ben Hárslevelű K 9-es klónnal újratelepítettük.
Első terméséből 1500l száraz hárslevelű bor lett belőle. Ez a dűlő nagyon ideális a Hárslevelű szőlőfajta igényeinek a kielégítésére. Október első hetében már meghaladja a 20 cukorfokot. Totális déli fekvésű, ennél fogva magas minőséget terem.
Nagyon forró évjáratokban lágyabb borokat ad, amit érdekes módon az átlagfogyasztók rendkívül nagyra értékelnek.

Vecsey

Vecsey Vecsey Vecsey Vecsey Vecsey

A Vecsey család grófi birtoka volt, közvetlen a Hét szőlő birtokkal határos. 3 tábla részt tudunk elkülöníteni. Az alsó sárga muskotály, a középső furmint egy kis kövér szőlővel a felső pedig furmint-hárslevelű. Ebben az ültetvényben minden évben, a legrosszabb évjáratokban is magas minőséget terem.

Déli fekvése miatt nyáron olyan magas a löszös talaj hőmérséklete, hogy mezítláb nem lehet sokáig járni rajta. Már egy augusztus végi csapadékos időszak is beindítja az aszúsodási folyamatot.

Melegmáj

Melegmáj

A Szarvas dűlő alatt helyezkedik el tiszta sárga muskotály ültetvény. 2012-ben telepítettük 2m x 1m-es térállású. 2400 db tőke van benne. Guyot művelési módot tervezünk kialakítani.
A régebbi időkben is ezen a területen termesztettek szőlőt. Mivel az ültetvény kiöregedett, ezért kiselejtezték, így az utóbbi 15 évben szántó volt.